چاپ کتاب مفاهیم اساسی اینترنت اشیاء توسط دکتر اسدالله شاه بهرامی عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر

23 06 2019
کد خبر : 4066028
تعداد بازدید : 92

 

 

 

 

 

فناوری اطلاعات و ارتباطات که، طی مدتی کوتاهی به‌سرعتگسترش‌یافته و بخش‌های وسیعی از زندگی انسان را در برگرفته، خود با چالش‌های متعددی روبه‌رو شده است. برای مثال، در دولت الکترونیک، چگونه می‌توان امنیت اطلاعاتِ مهم مربوط به افراد و حریم خصوصی آن‌ها را حفظ کرد؟ چگونه می‌توان هزینه‌های خرید، نگهداری و استفاده‌ی مجدد از زیرساخت‌های لازمِ مربوط به فناوری اطلاعات و ارتباطات را کاهش داد؟ درزمینه‌ی تجارت، چگونه می‌توان از تقلب جلوگیری کرده و امنیت سایبری را تضمین نمود؟ در حوزه‌ی کشاورزی، چگونه می‌توان زنجیره‌ی بازار را به شکلی کارآمد ارائه کرد؟ به‌گونه‌ای که تمامی ذینفعان در بازار، از آن سود ببرند. چگونه می توان کنترل، نظارت و مدیریت هوشمندانه ای بر اشیاء مختلف فراهم کرد؟ برای پاسخ‌گویی به چالش‌های فوق، ابزارها و فناوری‌های متعددی مانند رایانش ابری، داده‌کاوی، داده‌های عظیم و ارتباطات ماشین به ماشین مطرح‌شده‌اند. از دیگر فناوری‌هایی که به یاریِ فناوری اطلاعات و ارتباطات آمده، اینترنت اشیاء است. ظهور اینترنت اشیاء منجر به گسترش مفهوم اینترنت و همچنین ارتباطات شده است. به مدد اینترنت اشیاء، برقراری ارتباط بین اشیاء و همچنین بین انسان‌ها و اشیاء ممکن شده است. تعداد اشیای متصل به اینترنت به‌شدت در حال گسترش است. این تعداد در سال 2011 در حدود هفت میلیارد دستگاه بوده و پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2020 به بیش از 20میلیارد دستگاه برسد. کاربردهای اینترنت اشیاء بسیار وسیع بوده و شامل حوزه‌های سلامت،  خدمات شهری و رفاهی، لوازم الکترونیکی و موارد بسیار دیگر می‌شود.

با توجه به کاربردهای فراوان اینترنت اشیاء و نیازهای روزافزون به آن، فعالیت‌های پژوهشی بسیاری در سال‌های اخیر درزمینه‌ی اینترنت اشیاء انجام‌شده و یا در حال اجرا است و نتیجه‌ی آن مجموعه‌ی وسیعی از مقالات و کتاب‌ها است که درزمینه‌ی اینترنت اشیاء به رشته‌ی تحریر درآمده است. درواقع یافتن مرجعی که به‌طور ساده و واضح مطالب مربوط به اینترنت اشیاء را به‌صورت زیربنایی، تحت پوشش قرار داده و نگرشی کلی از این فناوری را در اختیار فرد علاقه‌مند قرار دهد، کار چندان ساده‌ای نیست. این مسئله انگیزه‌ای برای نویسندگانِ کتابِ حاضر شد تا بامطالعه‌ی حجم وسیعی از مطالب پراکنده در حوزه‌ی اینترنت اشیاء، عصاره‌ای از مطالب که برای دریافت درکی صحیح از اینترنت اشیاء، مهم هستند را جمع‌آوری کرده و در اختیار مخاطبان قرار دهند. کتاب حاضر شامل فصل‌های زیر است:

-        فصل اول: فناوری اطلاعات و ارتباطات؛

-        فصل دوم: اینترنت اشیاء و کاربردهای آن؛

-        فصل سوم: معماری و اجزای اینترنت اشیاء؛

-        فصل چهارم: استانداردهای اینترنت اشیاء؛

-        فصل پنجم: سکوها و میان‌افزارهای اینترنت اشیاء؛

-        فصل ششم: چالش‌های اینترنت اشیاء و راهکارها.

 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

23 12 2023

دریافت کارت ورودی به امتحان

باسمه تعالی " دانشجویان گرامی جهت شرکت در امتحانات پایان ترم لازم است کارت ورود به جلسه امتحان را از سامانه سادا دریافت نمایند. در صورت بروز هر گونه مغایرت بین تعداد واحد دروس، زمان امتحانات و ... مندرج در کارت ورود به جلسه امتحان با دروس انتخابی در زمان انتخاب واحد و حذف و اضافه، لازم است دانشجویان موارد را قبل از شروع امتحانات از آموزش دانشکده پیگیری نمایند تا اصلاحات لازم دراین خصوص به عمل آید، در غیر این صورت مسئولیت مشکلات بعدی بر عهده دانشجو می باشد.  برای دسترسی به قسمت های مختلف سامانه از جمله کارت امتحان لازم است دانشجویان، ارزشیابی دروس خود را تکمیل نمایند. فرم های ارزشیابی در سامانه جامع آموزش از تاریخ 1402/10/02لغایت 1402/10/15 فعال می باشد. اطلاعات تکمیل شده توسط دانشجویان کاملا محرمانه بوده و برای دانشگاه اهمیت بالایی دارد لذا به دانشجویان توصیه می گردد با دقت نسبت به تکمیل این فرم ها اقدام نمایند. پس از تکمیل فرم های ارزشیابی، در صورت نداشتن بدهی شهریه، دانشجویان می توانند نسبت به دریافت کارت امتحان اقدام نمایند." مدیر خدمات آموزش دانشگاه  

22 05 2023

برگزاری کارگاه آموزشی ساخت سازه ماکارونی به همراه مسابقه راندمانی

این برنامه در دو بخش شامل کارگاه آموزشی و مسابقه راندمانی در دو روز مجزا به شرح زیر برگزار شد: بخش کارگاه آموزشی ساخت سازه ماکارونی که با استقبال گسترده دانشجویان رشته­های مختلف تحصیلی از جمله مهندسی عمران،مهندسی شیمی و مهندسی برق در قالب ۸ گروه، روز پنجشنبه21 اردیبهشت۱۴۰۲ طی 7 ساعت در دانشکده فنی برگزار شد؛در ابتدای این برنامه کارشناس فنی مسابقه ضوابط و قوانین را طی یک کارگاه یک ساعته تشریح و پس از آن تیم های شرکت کننده ساخت سازه از پیش طراحی شده توسط ستاد اجرایی مسابقه را آغاز نمودند. بخش مسابقه آن نیز با حضور نمایندگانی از تیم­های شرکت کننده در روز دوشنبه مورخ 25/2/1402 به همت انجمن علمی سازه‌های ماکارونی­ در دانشکده فنی دانشگاه گیلان برگزار گردید و  تیم "پایدار"متشکل از دانشجویان مهندسی عمران با راندمان 90.1 درصدی به عنوان تیم برتر مسابقه انتخاب شد.