FA EN

ترجمه کتاب نانوفناوری برای باتریهای لیتیم-یون توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه گیلان

کتاب نانوفناوری برای باتریهای لیتیم-یون نوشته یاسر ابولبده و ایزابل دیویدسن با همکاری اعضای هیأت علمی دانشگاه گیلان؛ دکتر یاسر بهاری، دکتر شاهد حسن پور و دکتر فرهاد شیرینی ترجمه و توسط مرکز نشر دانشگاه گیلان به چاپ رسید.

این کتاب برای کلیه دانشجویان، پژوهشگران و علاقه مندان فعال در زمینه باتریهای لیتیم-یون و نانوفناوری قابل استفاده میباشد.

به ­عنوان یکی از مهمترین منابع ذخیره ­سازی انرژی، باتریهای قابل شارژ به ­ویژه باتریهای نوظهور لیتیم-یون نقش مهمی در ذخیره ­­سازی و تأمین انرژی ایفا نموده و به کمک این فناوری نسل نوینی از باتری ­های قابل شارژ با چگالی انرژی بالا عرضه شده که امروزه استفاده از آن در عمده لوازم الکترونیکی فراگیر شده است.

همگام با پیشرفت این نسل از باتریها، نانوفناوری به­ عنوان یک رویکرد نوین و میان رشته­ ای در اواخر قرن بیستم گسترش یافت که در آن از خواص کاملا متفاوت مواد در مقیاس نانومتری نسبت به مواد توده جهت دستیابی به موادی با کارایی بالاتر استفاده می­شود. با نگرش نانوفناورانه به موضوع باتریهای لیتیم-یون، مقالات زیادی در این زمینه به چاپ رسیده است و هم ­اکنون نیز در داخل کشور این موضوع مورد توجه محققین زیادی قرار گرفته است.

در این کتاب ابتدا مفاهیم پایۀ فناوری باتری لیتیم-یون و موضوع نانوفناوری و نیز جنبه های بنیادین مواد یونی در مقیاس نانو پوشش داده شده و تفاوت­های کلیدی میان آن­ها و مواد بزرگ ­مقیاس بیان می­شود. در فصل دوم نقش مواد الکترودی نانوساختار در عملکرد باتریهای لیتیم-یون مورد بحث قرار گرفته است. در فصل های سوم تا ششم به مواد آندی نانوساختار مبتنی بر فلزات، شبه­ فلزات یا اکسیدهای فلزی و قابل آلیاژسازی با لیتیم به ‌عنوان جایگزینی برای آندهای رایج گرافیتی پرداخته شده است. فصل های هفتم و هشتم کتاب مزایای مواد کاتد نانواندازه را در درج یونهای لیتیم در مواد لیتیم اکسید فلزی و لیتیم فسفات فلزی و بهبود عملکرد توان آنها بیان می­کند. فصل نهم در ارتباط با اثر نانوذرات بر خواص الکترولیتها و فصل مشترک الکترود-الکترولیت است. در فصل آخر نیز الکترودهای درهم­فرورفته و میکروباتریهای سه­ بعدی توضیح داده شده است.

آدرس کوتاه :